We help the world growing since 2013

Forskellen mellem MDI og TDI

Både TDI og MDI er en slags råmateriale i polyurethanproduktion, og de kan til en vis grad erstatte hinanden, men der er ikke små forskelle mellem TDI og MDI med hensyn til struktur, ydeevne og opdelingsanvendelse.

1. Isocyanatindholdet i TDI er højere end i MDI, og skumvolumenet pr. masseenhed er større.Det fulde navn på TDI er toluendiisocyanat, som har to isocyanatgrupper på en benzenring, og isocyanatgruppeindholdet er 48,3%;det fulde navn på MDI er diphenylmethandiisocyanat, som har to benzenringe og isocyanatgruppeindholdet er 33,6%;Generelt gælder det, at jo højere isocyanatindholdet er, desto større er enhedsopskumningsvolumenet, så sammenlignet med de to er TDI-enhedsmasseskumningsvolumenet større.

2. MDI er mindre giftigt, mens TDI er meget giftigt.MDI har et lavt damptryk, er ikke let at fordampe, har ingen irriterende lugt og er mindre giftigt for mennesker og har ingen særlige krav til transport;TDI har et højt damptryk, er let at fordampe og har en stærk stikkende lugt.Der er strenge krav.

3. Aldringshastigheden af ​​MDI-systemet er hurtig.Sammenlignet med TDI har MDI-systemet hurtig hærdningshastighed, kort støbecyklus og god skumydelse.For eksempel har TDI-baseret skum generelt brug for 12-24 timers hærdningsproces for at opnå den bedste ydeevne, mens MDI-systemet kun behøver 1 time for at opnå den bedste ydeevne.95% løbetid.

4. MDI er let at udvikle diversificerede skumprodukter med høj relativ tæthed.Ved at ændre andelen af ​​komponenter kan den producere produkter med en bred vifte af hårdhed.

5. Nedstrøms for polymeriseret MDI bruges hovedsageligt til fremstilling af stift skum, som bruges til at spare energi i bygninger,køleskab frysereosv. Den globale konstruktion tegner sig for ca. 35% af det polymeriserede MDI-forbrug, og køleskabet og fryseren står for ca. 20% af det polymeriserede MDI-forbrug;ren MDI hovedsageligt Det bruges til at producere papirmasse,sko såler, elastomerer, osv., og bruges i syntetisk læder, skofremstilling, biler osv.;mens nedstrøms for TDI hovedsageligt anvendes i blødt skum.Det anslås, at omkring 80% af verdens TDI bruges til at producere blødt skum, som bruges i møbler, biler og andre områder.

97.bde0e82c7441962473f9c1c4fdcb6826Cp0kIBZ4t_1401337821PU-remskive-PU-hjul-producent-polyurethan-elastomer-hjul_3

 


Indlægstid: 29-jun-2022